STAP 1: waterzijdig inregelen

Waarom?

Zonder waterzijdig inregelen krijgen radiatoren dichtbij de pomp te veel flow (geluidsoverlast & warmte-overschot) en vanwege leidingweerstand krijgen radiatoren verderop in het gebouw te kort warmte (koude-klachten). Helaas wordt bij deze klachten meestal niet (of niet goed) waterzijdig ingeregeld, maar de pomp harder gezet of de stooklijn verhoogt: de achterste radiatoren krijgen dan misschien voldoende warmte, maar radiatoren dichtbij de pomp nóg meer te veel. Deze ruimtes hadden al te veel, met als gevolg dat dit overschot in de praktijk afgevoerd wordt door ramen/deuren te openen. Conclusie: weinig comfort en veel energieverspilling.

Met waterzijdig inregelen wordt balans gebracht in de waterhoeveelheid naar elke radiator, convector, luchtverwarmer, vloerverwarming, stralingspaneel, etc. De beschikbare warmte wordt dus optimaal verdeeld over het hele gebouw.

Na waterzijdig inregelen warmt het hele gebouw gelijkmatig op, heeft geen geluidsklachten en schommelende ruimtetemperaturen meer: kortom MEER comfort.
Bijkomend voordeel is dat de installatie niet meer onnodig vroeg moet aanwarmen om de koudste vertrekken op tijd warm te krijgen, waardoor de installatie voortaan MINDER energie verbruikt!

Hoe?

Met behulp van een draagbare ultrasone flowmeter wordt de waterhoeveelheid naar ALLE warmteafgevers ingeregeld. Uniek is het dat wij ook alle pompen op exact de juiste hoeveelheid inregelen!

Het verdraaien van de radiator(thermostaat)knop beïnvloedt onze inregeling overigens niet. De radiatorthermostaatknop voorkomt eigenlijk alleen nog dat er een warmte-overschot kan ontstaan door bijvoorbeeld zon-intreding. Alleen zo kan een gelijkmatige temperatuur in het hele gebouw worden bereikt en zal de installatie zo zuinig mogelijk functioneren. 

Waterzijdig inregelen hoeft slechts éénmalig te gebeuren, uw besparing = structureel!

Wie?

Waterzijdig inregelen is vakwerk en installateurs hebben vaak niet de juiste expertise in huis, omdat gespecialiseerde vakkennis, jarenlange ervaring, speciaal gereedschap en bovenal professionele meetapparatuur een vereiste zijn. Niet voor niks zijn installateurs steeds vaker onze opdrachtgever.

Dankzij de draagbare ultrasoon flowmeter is deze methode het meest rendabel, kunnen wij ook buiten het stookseizoen inregelen en zijn wij uniek in het feit dat we op  radiatorniveau én ook pompen exact inregelen.

Terug naar overzicht

Meld ook uw project aan voor een structurele besparing

Klik hier
Website laten maken door Modual.