STAP 1: waterzijdig inregelen

Waarom?

Zonder waterzijdig inregelen krijgen radiatoren dichtbij de pomp te veel warmte (geluidsoverlast & warmte-overschot) en vanwege leidingweerstand krijgen radiatoren verderop in het gebouw te kort warmte (koude-klachten). Helaas wordt bij deze klachten veelal de pomp harder gezet of het setpoint verhoogt: de achterste radiatoren krijgen dan misschien voldoende warmte, maar radiatoren dichtbij de pomp nóg meer te veel. Deze ruimtes hadden al te veel, met als gevolg dat dit overschot in de praktijk afgevoerd wordt door ramen/deuren te openen. Conclusie: weinig comfort en veel energieverspilling.

Met waterzijdig inregelen wordt balans gebracht in de waterhoeveelheid naar elke radiator, convector, luchtverwarmer, vloerverwarming, stralingspaneel, etc. De beschikbare warmte wordt dus optimaal verdeeld over het hele gebouw.

Na waterzijdig inregelen warmt het hele gebouw gelijkmatig op, heeft geen geluidsklachten en schommelende ruimtetemperaturen meer: kortom MEER comfort.
Bijkomend voordeel is dat de installatie niet meer onnodig vroeg moet aanwarmen om de koudste vertrekken op tijd warm te krijgen, waardoor de installatie voortaan MINDER energie verbruikt!

Hoe?

Met behulp van onze draagbare ultrasoon flowmeter wordt de waterhoeveelheid naar alle radiatoren, convectoren, vloerverwarming en/of luchtverwarmers ingeregeld.
Het verdraaien van de radiator(thermostaat)knop beïnvloedt onze inregeling overigens niet. De radiatorthermostaatknop voorkomt eigenlijk alleen nog dat er een warmte-overschot kan ontstaan zoals bijvoorbeeld zonintreding. Alleen zo kan een gelijkmatige temperatuur in het hele gebouw worden bereikt en zal de installatie zo zuinig mogelijk functioneren. Waterzijdig inregelen hoeft slechts éénmalig te gebeuren, uw besparing = structureel!

Wie?

Waterzijdig inregelen is vakwerk en installateurs hebben vaak niet de juiste expertise in huis, omdat gespecialiseerde vakkennis, jarenlange ervaring, speciaal gereedschap en bovenal professionele meetapparatuur een vereiste zijn.

Dankzij de draagbare ultrasoon flowmeter is deze methode het meest rendabel, kunnen wij ook buiten het stookseizoen inregelen en zijn wij uniek in het feit dat we NO-CURE-NO-PAY exact inregelen op radiator niveau én ook pompen.

Terug naar overzicht

NEEM CONTACT OP
VOOR MEER INFORMATIE

Klik hier
Website laten maken door Modual.